Siirry pääsisältöön

Pietari


Pietari yleistä

Sankt-Peterburg, Pietari, Saint Petersburg tai St. Petersburg on yksi kauneimmista kaupungeista maailmassa. Siellä on loisteliaita palatseja, katedraaleja ja monumentteja, erinomainen museot, vilkas taide-elämää, hyviä liiketoiminta mahdollisuuksia ja ystävällisiä ihmisiä.
Pietaria on usein kutsuttu Pohjolan Venetsiaksi. Se perustettiin vuonna 1703. Kaupungin muut nimet olivat Petrograd 1914-1924 ja Leningrad 1924-1991. Sitä kutsutaan usein vain nimellä Piter. Lisää kaupungin historiasta.Siellä asuu lähes 5 miljoonaa ihmistä. Tietoja kaupungista. Tietoja kaupungin hallinnosta.

Tärkein uskonnollinen järjestö on Venäjän ortodoksinen kirkko. On myös muita uskontoja. Luettelo kaupungin kirkoista ja vastaavista palvomispaikoista.

Maan kieli on venäjä. Ilmainen sanakirja. Toinen samanlainen.
Yleiset juhlapäivät.

Pietarissa on lämmin, kostea ja lyhyt kesä ja pitkä, kylmä talvi. Paikallinen sääennuste. Vuodenaikojen keskilämpötilat.

Nevski Prospektin kartta.
Pietarin keskustan kartta.
Metro kartta venäjäksi.
Toinen kartta metrosta.
Pietarin karttoja mukaan lukien metrokartta.
Kartta Pietarista ja sen ympäristöstä.

Kuvia Pietarista.
Lisää kuvia.
Elämää kaupungissa.
Kaupunki yöllä.
Panoramakuvia kaupungin nähtävyyksistä.

Stroganovin palatsin nettikamera.
Vasilin saaren nettikamera.
Moikan nettikamera.

Kirjalahja jouluksi miehelle
Martti vedetään ennustustehtailuun Pietarissa. Sen tavoite on horjuttaa yksinvaltiasta ja ansaita rahaa. Kaatuuko kukaan ja tienaako Martti?


Pietari miten perille

Pulkovan kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin 23 km kaupungin keskustasta etelään. Sillä on yksi terminaali, Pulkovo-1.
Pietariin pääsee lentokoneen lisäksi laivalla, junalla ja omalla autolla.

Jos et ole Venäjän kansalainen, tarvitset viisumin Venäjälle. Matkatoimistosi voi hoitaa hankinnan .
Tietoa tullimuodollisuuksista.

Yhteys kaupungin keskustaan on bussilla tai taksilla. Taksin voi tilata myös etukäteen. Toinen tilauspaikka.
Pietarissa on myös satamia.
Kaupungissa on 5 tärkeintä rautatieasemaa. Lippuja voi tilata tai tarkistaa aikataulut netin kautta


Pietari hotellit

Pietari on monia erinomaisia hotelleja. On valinnanmahdollisuuksia jokaisessa hotelliluokassa.On myös mahdollista vuokrata asunto. Tässä kaksi historiallista hotellia. Hotelli Astoria. Ja Grand Hotel Europe. Se oli myös Mannerheimin viimeinen asuinpaikka Pietarissa viikon ajan v 1917.

Tuore suosikki hotelli Pietarissa. Дом Романовых eli Romanovien talo - Mini hotelli. 

Testasin paikan kesäkuussa. Hotelli on rauhallisella sisäpihalla kävelymatkan päässä Moskovan asemasta.

Se on sisustettu Romanov teemalla. Yleisten tilojen sisustuksessa on käytetty tsaarin perheen valokuvia ja muuta aikakauden esineistöä.

Aamiainen tarjoillaan annosteltuna. Se ei ole runsas mutta kuitenkin riittävä. Hyvä idea on lisäksi ilmaiseksi tarjottu iltatee.

Huone oli siisti ja palvelu hyvää. Majoituksen hinta oli hyvin edullinen. Maksu suoritettiin saavuttaessa käteisellä ruplilla.Pietari autonvuokrausMonet maailman johtavista autovuokraamoista ovat läsnä Pietarissa. Samoin on useita paikallisia yrityksiä. Lisätietoja saa esimerkiksi lentoasemalta tai hotellista.

Pietari nähtävyydet

Pietari nähtävyydet Google maps kartalla.

Suosituimpiin nähtävyyksiin voi ostaa liput etukäteen, niin saattaa päästä vähemmällä jonotuksella.

Pietari Suuri perusti Pietari-Paavalin linnoitukseen vuonna 1703. Se on Pietarin vanhin rakennus. Siellä on myös Pietari-Paavalin katedraali, useiden tsaarien viimeinen lepopaikka. 360 asteen näkymä suositulta auringonottopaikalta Pietari-Paavalin linnoituksen alueella. Pidä hiiren vasemmanpuoleinen näppäin painettuna niin saat liikuteltua kuvaa. Klikkaamalla kuvaa ja sitten näppäintä Home, pääset koko ruudun näyttöön. Sijainti Google maps kartalla.

Suoraan vastapäätä Pietari-Paavalin linnoitusta Nevan toisella puolella on yksi vanhimmista rakennuksista Pietarissa, Amiraliteeetti. Sijainti Google maps kartalla.

Länteen Amiraliteetista on Senaatin aukio, aiemmin Dekabristien aukio. Pietari Suuren ratsastajapatsas sijaitsee aukiolla. Sijainti Google maps kartalla.

Ensimmäinen asuintalo oli historiankirjoituksen mukaan Pietari Suuren mökki. Hän halusi kivitalon, mutta hänellä ei ollut tarpeeksi rahaa. Sen sijaan hän maalasi talon niin, että se näytti olevan rakennettu tiilestä. Sijainti Google maps kartalla.

Nevan toisella puolella on historiallisesti kuuluisa Kesäpuutarha. 360 asteen näkymä Kesäpuutarhasta. Kesä puistossa. Syksy puistossa. Talvi puistossa. Sijainti Google maps kartalla.

Talvipalatsi rakennettiin Pietari Suuren tyttärelle. Se oli Venäjän tsaarien tärkein asuinpaikka. Nykyisin se on osa Eremitaasin museoa. 360 asteen näkymä Eremitaasiin sillalta. Kuvia Eremitaasista. Sijainti Google maps kartalla.

Tsaarin komeimpaan kesäasuntoon, Pietarhoviin, on jonkin verran matkaa mutta paikka on sen arvoinen. 360 asteen näkymä Pietarhovista. Pietarhovin museon omat sivut.

Vasilin saaren, Nevan suurimman saaren, kärkeä kutsutaan Strelkaksi eli nuoleksi. Se on Nevan toisella puolella Talvipalatsilta katsottuna. Pörssi, Kunstkamera ja kaksi Rostran majakkapylvästä, joissa on kuvattu vihollislaivojen osia, ovat täällä. 360 asteen näkymä Strelkalle. Sijainti Google maps kartalla.

Talvipalatsin eteläpuolella on kaupungin pääaukio, Palatsiaukio. Sen keskellä seisoo Aleksanterin pylväs, muistomerkki voitolle Napoleonista. 360 asteen näkymä Palatsiaukiolta. Kuvia Palatsiaukiolta. Sijainti Google maps kartalla.
Muutaman askelen päässä Palatsiaukiolta puolikaaren muotoisen riemukaaren läpi kulkien on Nevski Prospekt, Pietarin tärkein valtaväylä. Kolmen korttelin kävelymatkan päässä pitkin Bolshaja Morskaja ulitsaa Nevskin toisella puolella on Iisakin aukio. Täällä sijaitsee Iisakin kirkko. 360 asteen näkymä Iisakin aukiolta. Sijainti Google maps kartalla.

Nevskillä huomion kiinnittää Kazanin jumalanäidin kirkko. 360 asteen näkymä Kazanin kirkosta. Vastapäätä kirkkoa on kaupungin historiallinen kirjakauppa Dom Knigi, joka toimii ompelukonevalmistaja Singerin rakennuksessa. Sijainti Google maps kartalla.

Kirkko veren päällä näkyy Kanal Gribojedovan sillalta Nevskillä. 360 asteen näkymä kirkosta veren päällä. Mannerheimin pitkäaikaisin asuinpaikka Pietarissa, 1897-1904, oli sen vieressä olevalla Talliaukiolla, kätevästi hevostallien välittömässä läheisyydessä. Nykyisin taksit ovat korvanneet hevoset niiden asukkaina. Sijainti Google maps kartalla.

Chevalir-kaartin entiset kasarmit, nykyisin hotelli Marshal. Siellä on myös Mannerheim museo.

Muutama askel eteenpäin Nevskiä ja vasemmalla on Taiteiden aukio. Täällä on Pushkinin patsas. Aukion ympärillä on Venäläinen Museo, Ethnografinen Museo, Mihailovskin teatteri ja Filharmonian suuri sali. Sijainti Google maps kartalla. Kaupungin komein historiallinen herkkukauppa toimii vähän eteenpäin Nevskin varrella Eliseevin rakennuksessa.

Toisella puolella Nevskiä on Gostiny Dvorin kauppakeskus ja sen vieressä Duman rakennuksen monikerroksinen torni. Se näkyy pitkin Nevskiä ja toimii hyvänä maamerkkinä.

Nevskillä on useita upeita palatseja. Kuvia Pietarin palatseista.
Jusupovin sammuneella ruhtinassuvulla on kaksi merkittävää rakennusmuistomerkkiä jäljellä. Palatsi Moikan rantakadun varrella, missä Rasputin aikoinaan murhattiin. Toinen on ruhtinatar Jusupovan talo Liteiny prospekltin varrella. Suvun historiaa.

Koilliseen Nevski Prospektilta on Smolna, Bolsevikkien päämaja Lokakuun vallankumouksen aikana. Smolnan luostari on sen lähellä. Sijainti Google maps kartalla.

Aleksanteri Nevskin Lavra on Nevskin päässä. 360 asteen näkymä Lavrasta. Sijainti Google maps kartalla.

Izmailovin rykmentin kotikirkko Pyhän kolminaisuuden katedraali on upea rakennus.

Risteilijä Aurora antoi tykinlaukauksella merkin Talvipalatsiin tehdyn rynnäkön aloittamiseksi vallankumouksen aikana. Se on nyt museona. Se sijaitsee lyhyen matkaa ylävirtaan Pietari Suuren mökiltä, lähellä viereistä Nakhimovin laivastokoulua. Kuvia risteilijästä. Sijainti Google maps kartalla.

Pietaria on suojaamassa Kronstadtin linnoitus. Linnoituksen historiasta. Sen sotilaat olivat vallankumouksen etujoukko ja myös vuoden 1921 kapinassa bolshevikkinen yksinvaltaa vastaan. Nyt sen kautta kulkee myös kaupunkia kiertävä kehätie ja tulvapato. 360 asteen näkymä Kronstadtista.

Kaupungia voi tarkastella pienemmässä koossa, varsinkin lapsien kannalta mukavassa Mini cityssä.

Kaupungissa on delfinario missä on mahdollista jopa uida yhdessä delfinien kanssa. Tällä väitetään olevan rauhoittavia ja parantavia vaikutuksia.

Toreilla voi tehdä hyviä ja maukkaita ostoksia. Suosituin on Kuznetskin tori

Pietari nähtävyydet Google maps kartalla.

Pietari on valkeiden öiden kaupunki Valitettavasti ne kestävät vain lyhyen aikaa, yleensä kesäkuusta heinäkuun alkupuolelle. Toukokuusta alkaen yöt ovat valoisia mutta valoisin aika alkaa kesäkuussa. Valkeiden öiden ilmiö johtuu kaupungin pohjoisesta maantieteellisestä sijainnista.

On hyvin romanttinen kävellä yöllä kaupungin jokien ja kanavien rannoilla lähes yhtä kirkkaassa valossa kuin päiväaikaan. Valkeiden öiden taidefestivaali järjestetään kaupungissa tähän aikaan.

Pietari on silloin erityisen mielenkiintoinen öisin.

Pietarin kauniit sillat avataan huhtikuusta lokakuuhun laivojen kulun mahdollistamiseksi aikataulun mukaisesti. Niitä on käytetty myös taideprotestin välineenä.

Kuvakokoelma Pietarin enkeleistä ja paholaisista. Historiallisia ja uudempia patsaita on ympäri kaupunkia, tässä valokuvaajapatsas.


Pietari museot

Pietarissa on useita erinomaisia museoita. Kun matkustaa sinne, kannattaa käydä ainakin yhdessä niistä.

Pietari museot Google maps kartalla.

Valtiollinen Eremitaasi on valtava museo. Se on melkeinpä pakollinen käyntikohde ainakin ensimmäisellä Pietarin vierailulla. Siellä on yli kolme miljoonaa taide-esinettä eri aikakausilta alkaen esihistoriallisesta taiteesta päättyen nykyaikaan. Sijainti Google maps kartalla.

Venäläisessä Museossa on maailman suurin venäläisen taiteen kokoelma. Kokoelmissa on mm. ikonitaidetta, maailman parhaan merimaalarin Ivan Aivazovskin teoksia, Isaak Levitanin maisemia sekä Ilja Repinin ja Kazimir Malevitšin töitä. Benois siipensä on nykyaikaisempia töitä. Sijainti Google maps kartalla.

Pietari Suuren antropologian ja etnografian museo, Kunstkamera, alkoi Pietari Suuren kokoelmasta "kaloja, matelijoita ja hyönteisiä pulloissa." Nykyisin museo keskittyy maailman kansojen kulttuurin ja perinteiden esittelyyn. Sijainti Google maps kartalla. Keskustassa on toinen Etnografinen museo. Sijainti Google maps kartalla.

Eläintieteellisessä museossa on mahtavat kokoelmat. Omat sivut venäjäksi.

Aleksanteri Nevskin luostari eli Lavrassa on pyhiä esineitä. Wikipedian sivut. Sijainti Google maps kartalla.

Pavlovskin palatsi on jo itsessään upea. Lisäksi sitä ympäröi hieno puisto ja siellä on eurooppalaista taidetta, veistoksia ja taide-esineitä. Sijainti Google maps kartalla.

Carlo Rossin suunnittelema tsaarien kesäasunto, Yelaginin puistossa oleva palatsi kuvastaa historiallista arkitehtuuria parhaimmillaan. Sijainti Google maps kartalla.


Pushkinin kotimuseo. Sijainti Google maps kartalla.

Mihailovskin palatsi on osa Venäläistä museota ja on vastikään kunnostettu. 360 asteen näkymä Mihailovskin palatsista. Palatsin tiluksilla voitti Mannerheim v. 1893 esteratsastuskilpailun pääpalkinnon, 1000 ruplaa sirolla ja hallitulla tyylillään. Sijainti Google maps kartalla.

Menšikovin palatsi on omistettu Pietari Suuren ajan kulttuurin ja elämän esittelyyn, esineistöä Eremitaasin kokoelmista. Mm. alkuperäiset hollantilaiset kaakelit ovat nähtävissä. Sijainti Google maps kartalla.

Entinen Stroganov palatsi on nykyisin osa Venäläistä museota.

Kulttuuuri-ihmisille Teatteri- ja musiikkimuseo.
Pietarin Elokuvamuseo, sivut venäjäksi.

Avaruusmatkailusta innostuneille löytyy Kosmologian ja rakettitekniikan museo.
Merisotahistoriallinen museo. Sijainti Google maps kartalla. Kaupungissa on myös mahdollista tutustua entisöityyn sukellusveneeseen.
Turvallisuuspolitiikkaa esittelee Sotahistoriallinen museo.

Leningradin piirityksen museo.
Leningradin sankarillisen puolustajien muistomonumentti on Voiton aukiolla.
Piskarevin hautausmaan vaikuttava muistomerkki sodan uhreille.

Uskonnon historian museo. Museon omat sivut. Sijainti Google maps kartalla.
Venäjän ensimmäinen Poliittisen historian museo.

Jos alkuaineiden jaksollinen järjestelmä on päässyt unohtumaan kouluajoista, voi sen palauttaa mieleen Mendelejev museossa.
Popovin mukaan nimetty viestintämuseo.
Vesiyhtiö pitää yllä vesimuseota.
Hygieniamuseo.

Pietarin historian museo. Museon sivut venäjäksi. Sijainti Google maps kartalla.
Kaupungin historian eri vaiheista kertovia esineitä ja valokuvia, samoin kuin erilaisia nykytaitelijoiden näyttelyitä on esillä Rumjantsev museossa. Se on osa Pietarin historian museota.

Pietarin Arktinen ja Antarktinen museo. Omat sivut venäjäksi. Sijainti Google maps kartalla.
Jäänmurtaja Krasin toimii museona Vasilin saaren rannassa.
Rautatiemuseo. Kuvakokoelma museosta. Lisäksi toisaalla ulkotiloissa on vetureita nähtävissä.
Krestyn vankilamuseo. Wikipedia vankilasta.
Stepan Razin panimon yhteydessä toimii Olutmuseo. Vierailulle tarvitaan passi mukaan. Omat sivut vain venäjäksi.

Lapsenmielisille ja muille asiasta kiinnostuneille on tarjolla Nukkemuseo.
Nälkäisille voi suositella Suklaamuseon nimellä kulkeva suklaakauppaketjua ja vastapainoksi Leipämuseota.

Pietari museot Google maps kartalla.

Pietari taide

Eremitaasin saleissa on poikkeuksellisen hyvä kokoelma Italian renessanssiajan ja ranskalaisten impressionistien maalauksia, samoin upea sarja Rembrandtin, Picasson ja Matissen töitä. Samoin siellä on upea kokoelma Siperian ja Keski-Aasian taidetta.

Venäläisessä museossa on eräs mailman parhaista venäläisen taiteen kokelmista vieläpä järjestettynä kronologiseen järjestykseen. Erityisen mielenkiintoinen on Benois siipi.
Venäläisten taiteilijoiden elämänkertoja. Aiemmin on ollut mahdollista tilata käsin maalattu kopio Venäläisessä museossa olevista töistä.
Nyt tämä toiminta näyttää loppuneen.

Keisarillinen Taideakatemia. Toinen nykytoiminnan esittely. Taideakatemiassa eli Repin instituutissa toimii myös taidemuseo. Sen edustalla vartioi tilannetta kaksi 1800- luvun alkupuolella kaupunkiin ostettua aitoa thebalaista sfinksiä. Kaupungissa on myös omien kuvanveistäjien tekemiä sfinksejä.

Vaihtoehtotaidetta on ainakin aiemmin ollut vaihtelevasti esillä Pushkinskaja-10 taidekeskuksessa.
Nykytaidetta esittelevä Galleria D 137.
Taideteollisuudelle on oma museo.
Keisarillisen posliinitehtaan tuotetietoja.
Luettelo joistain taidegallerioista Pietarissa.
Pietari vanhassa taiteessa.
Sivut Venäjän taiteesta ja arkkitehtuurista.
Visuaalista taidetta nettigalleria.
Cybertaiteen festivaalit– Cyberfest.
Nettimuseo Paris Malevichistä.
Kuvia nykyajan kaupungista.
The Pro Arte Instituutilla on tiloja taiteilijoille.

Pietari retket

Kaupunkiin voi tutustua kävelemällä itsekseen tai osallistumalla järjestettyihin kävelyihin. Välimatkat ovat melko pitkiä ja metron käyttöä kannattaa harkita. Kaupallisia tutustumisretkiä järjestetään monien yritysten toimesta. Tässä viator.com retkitarjontaa.
Matkatoimistot järjestävät kieroajeluja busseilla kaupungissa ja lähellä olevissa kohteissa.
Kävelyretkiä.
Viator.com valikoimaa päiväretkistä.
Veneilyretket ovat hyvä tapa nähdä enemmän.
On mahdollista varata veneristeily omalle ryhmälle tai osallistua yleisiin ennakkoaikataulun mukaan kulkeviin risteilyihin Nevalla tai kanavissa.
Helikopteri- ja kuumailmapalloretket ovat tapa nähdä vielä enemmän.


Pietari liikkuminen

Metro on halpa ja suosittu joukkoliikenteen muoto Pietarissa. Se aukeaa noin klo 05.30 ja sulkeutuu yöllä yhden maissa. Tietoa metrosta ja muista joukkoliikenteen muodoista.

Julkiseen liikenteeseen kuuluu myös raitiovaunuja, busseja, pienoisbusseja ja johdinautoja. On hyvä selvittää niiden reitti jo ennen matkaa jos niillä aikoo matkustaa. Lippuja voi ostaa kuljettajalta tai rahastajalta. Raitiovaunuissa, tavallisissa busseissa ja johdinautoissa on rahastajat. On myös T(axi) busseja ja E(xpress) busseja. Niissä maksu huolitaan vain käteisellä ja ne ovat kalliimpia kuin tavalliset bussit.

Takseja on vapaasti saatavilla. Kaikilla takseilla pitäisi määräysten mukaan olla taksamittari. Maksu perustuu ajettuun matkaan. Jotkut taksiyritykset ottavat ennakkotilauksia myös netissä. Jotkut tarjoavat kiinteitä pakettihintoja. Tässä yksi ennakkovarusmahdollisuus venäjäksi. Luettelo taksiyrityksistä.

Monet yksityisautoilijat vievät myös mielellään turistin perille. Tätä varten voi nostaa kätensä ja kun auto pysähtyy voi kysyä veisikö kuljettaja perille ja mitä se maksaisi haluttuun osoitteeseen. Kannattaa seistä tavoitteen suuntaan menevän tien varrella niin halukkaita on enemmän. Jos autossa on jo muita kuin kuljettaja, niin yksinäisen matkustajan voi olla parempi odottaa seuraavaa tarjokasta.


Pietari sanakirjat

Netissä on useita sanakirjoja sekä venäjään että venäjästä.
Freedict.com.
Reverso.
Demidoff.biz.
Ectaco.
Abbyyonline.

Google kääntää jopa koko nettisivun. Babelfish yrittää myös samaa.

Tärkeimpiä sanoja ja sanontoja turisteille.
Venäjää arkipäivän tilanteisiin.


Pietari raha

Venäjän rahayksikkö on rupla (Rbl). Seteleitä on arvoltaan 5 ja 5 000 ruplan välillä. Niihin voi tutustua Venäjän valtionpankin sivuilla.

Eurojen tai dollareiden vaihtaminen käy helposti. Rahanvaihtopisteissä täytyy esittää passi vaihtoa tehdessä. Ei voi suositella rahanvaihtoa kadulla. Voi hyvinkin saada ruplien asemasta vähän samannäköisiä Serbian tai jonkin muun eksoottisen paikan vanhentuneita seteleitä, joita ei voi käyttää enää missään maailmankolkassa.

Eri vaihtopisteiden vaihtokursseissa voi olla pieniä poikkeavuuksia. Keskuspankki julkaisee viralliset vaihtokurssit päivittäin. Lisää tietoa rahanvaihdosta.


Pietari puhelin

Voit käyttää omaa matkapuhelintasi Pietarissa, ellei puhelimesi käytä yksinomaan GSM 1900 standardia. On myös mahdollista soittaa yleisöpuhelimista tai hotellistasi. Kotimaan ja ulkomaan puheluiden soittaminen on paljon helpompaa kuin entisaikaan jolloin piti mennä erityisiin soittopisteisiin missä puhelua odotettiin joskus pitkäänkin tai sitä ei ikinä saatu.

Etukäteen maksettu prepaid SIM kortti on myös harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Niin on mahdollista käyttää puhelinta ilman joskus korkeitakin kansainvälisiä verkkovierailumaksuja. Samoin näin kustannukset pysyvät kontrollissa eikä jälkikäteen tule odottamattomia yllätyksiä.

Internetiä voi käyttää Internet kahviloissa. Mukana oleva kannettava tietokone on mahdollista kytkeä verkkoon Internet kortilla. Jotkut hotellitkin tarjoavat Internet-yhteyden tai mahdollisuuden kytkeä oma kone verkkoon.

Tietoa puhelinyhtiöistä Pietarissa.

Pietari huvitukset

Pietari huvitukset Google maps kartalla.

Kaupungissa riittää viihde- ja urheilutapahtumia. Varaa lippu
Viator.com palvelusta.

Ensimmäinen ooppera- ja balettiesitys Pietarissa oli vuonna 1783. Tänä päivänä kaupunki on ylpeä hienoista ooppera- ja balettiteattereistaan. Kuuluisin niistä on Marinskin teatteri. Teatterin historiaa. Mariinskin teatterin uusi osa, Mariinski-2, on nyt toiminnassa. Vanhin kaupungissa yhä toimiva teatteri alkoi toimia vuonna 1785.

Luettelo teattereista ja konserttisaleista ja niiden osoitteet. Suurin osa sivustoista on vain venäjäksi. Tässä osiossa yksittäisen kohteen kartta aukeaa Sankt-Peterburg.com karttasivulle:
Mihailovskin teatteri, (Musorgskin ooppera- ja balettiteatteri.) Sijainti Google-maps kartalla.
Pietarin Konservatorion ooppera- ja balettiteatteri. Ohjelma venäjäksi. Sijainti Google-maps kartalla.
Beloselsky-Belozersky palatsi. Sivut venäjäksi.
Grand Palace musiikkikomedian teatteri , (Theatre of Musical Comedy.) Sijainti Google-maps kartalla.
Teatteri "Osobnjak". Sijainti Google-maps kartalla.
Tovstonogovin suuri draamateatteri. Sijainti Google-maps kartalla.
A.S. Pushkin -teatteri. (Aleksandrinski-teatteri.) Sijainti Google-maps kartalla.
Pietarin valtiollinen akateeminen Lensovet-teatteri . Sijainti Google-maps kartalla.
Vera Fedorovna Komissarzhevskaya akateeminen draamateatteri. Sijainti Google-maps kartalla.
Draamateatteri Liteinyllä. Sijainti Google-maps kartalla.
Andrei Mironov teatteri, Russian Enterprise Theatre. Sijainti Google-maps kartalla.
Prijut komedianta -draamateatteri. Sijainti Google-maps kartalla.
Nuorisoteatteri Fontankalla. Sijainti Google-maps kartalla.
”Kulkukoira” taide-kahvila ja kabaree näyttää toimivan nykyään Novosibirskissä.
Satiirinen draamateatteri Vasilin saarella.
Sijainti Google-maps kartalla.
Arkadi Raikinin estradi teatteri. Sijainti Google-maps kartalla.
Akimov-komediateatteri. Sijainti Google-maps kartalla.
Festivaali teatteri Baltia talo. Sijainti Google-maps kartalla.
Musiikkiteatteri «Buff». Sijainti Google-maps kartalla.
Valtiollinen musiikkikomediateatteri. Sijainti Google-maps kartalla.
D.D.Shostakovichille nimetty akateeminen Filharmonia. Suuri sali Sijainti Google-maps kartalla. Pieni sali Sijainti Google-maps kartalla.
Valtiollinen akateeminen sinfoniaorkesteri, Kapella. Sijainti Google-maps kartalla.
Kapellan kamarimusiikkisali. (Mansion Boss) Sijainti Google-maps kartalla.
Jazz-musiikki Filarmonia. Sijainti Google-maps kartalla.
Kochneva talon konserttisali. Sijainti Google-maps kartalla.
Ortodoksinen hengellinen akatemia. Sijainti Google-maps kartalla.
Suomen aseman konserttisali. Sijainti Google-maps kartalla.
Smolnan katedraalin konsertti- ja näyttelysali. Sijainti Google-maps kartalla.
Kadettikoulun maneesi. Sijainti Google-maps kartalla.
Oktjabrski konserttitalo. Sijainti Google-maps kartalla.
Pietarin Music Hall. Sijainti Google-maps kartalla.
Jubileini urheilupalatsi. Sijainti Google-maps kartalla.
Jääpalatsi, Ledovy Dvorets. Sijainti Google-maps kartalla.
Pietarin urheilu- ja konserttikompleksi. Sijainti Google-maps kartalla.
Mimigranti, pantomiimi-klovni-teatteri. Sijainti Google-maps kartalla.
Suuri nukketeatteri. Sijainti Google-maps kartalla.
Nukketeatteri Satu. Sijainti Google-maps kartalla.
E.S.Demmenin mukaan nimetty Marionetti-teatteri. Sijainti Google-maps kartalla.

Pietari huvitukset Google maps kartalla.

Luettelo draamateattereista. Musiikkiteatteri on hyvin suosittua. Samoin on asia komedian kanssa. Klassisella musiikilla, jatsilla ja populaarimusiikilla on kaikilla kuuntelijansa.

Voit myös liittyä Kvartirniki liikkeeseen ja ottaa osaa yksityiskodeissa järjestettäviin konsertteihin. Tämä musiikki-ilmiö alkoi neuvostoaikana ja on edelleen voimissaan. Nettisivut ovat ainoastaan venäjäksi.

Klubielämä on myös vauhdikasta.
Voit yrittää tuntea itsesi venäläiseksi menemällä katsomaan kansanmusiikki esitystä.
Sirkus on ollut aina, kuten edelleenkin, suosittu viihdemuoto.


Pietari turvallisuus


Pietaria kutsuttiin aiemmin Venäjän rikospääkaupungiksi. Nyt tilanne on parantunut. Pikkurikollisista kuten taskuvarkaista voi olla ongelma matkailijoita.
Ei kannata pitää paljon rahaa mukanaan eikä esitellä suuria summia julkisesti. Julkinen liikenne, metro ja kaikki turistien suosimat paikat ovat todennäköisimmät ongelmapaikat.. Vakavammat väkivaltarikokset turisteja kohtaan ovat harvinaisia. Ei ole kuitenkin viisasta vaeltaa yksin yöllä humalassa tuntemattomassa seurassa. Älä kanna passia mukana, jos se ei ole välttämätöntä. Voit ottaa kotona valokopion passista ja viisumista ja kuljettaa mieluummin sitä mukanasi.

Kannattaa pitää matkavakuutus voimassa ja tarkistaa, että kurkkumätä-, polio- ja jäykkäkouristusrokotukset ovat kunnossa. Vesijohtovedessä on Giardiaa, joten pullotettu vesi on suositeltavaa. Monet pesevät sillä hampaansakin.

Ulkomaalaiset voivat saada ilmaiseksi äkillisten sairauksien hoidon Venäjän sairaaloissa. Mukavuustaso sairaaloissa voi olla melko alhainen. On tarjolla myös yksityisiä klinikoita. Niiden hinnat voivat olla korkeita. On tarjolla muun muassa amerikkalainen ja eurooppalainen lääkärikeskus.


Hätänumero on 01. Poliisin numero on 02, ja ambulanssin 03.

Ulkoministeriön Pietarin matkustustiedote.
Konsulaatit Pietarissa.


Pietari ruoka

Pietarissa on paljon hyviä ravintoloita joilla on erityyppisiä keittiöitä. Venäläinen ruoka on tietysti vahvoilla mutta on mahdollista valita myös esim. kiinalaisista, ranskalaisista, japanilaisista, kansainvälisistä ja kasvisravintoloista. Pikaruokaravintolat tarjoavat mahdollisuuden aterioida nopeasti jos on kiire, On jopa mahdollista ostaa juuri paistettuja lettuja katukioskeista jos makea pala on äkillisesti tarpeen.

Ravintolaopas tyypin mukaan jaoteltuna.
Baltexpress matkatoimiston suosituksia.
Petersburgcity.com ravintoloista.
Yahoo Travelin arvioita.
National Geographicin mielipaikat.
Time Outin luettelo Pietarin ravintoloista venäjäksi.

Asiaa baareista ja pubeista.
Lisää baareja.

Kaupungin kahviloita.
Korkeatasoista palveluakin on tarjolla teen merkeissä.

Paikkoja mistä on hyvä näköala: Le Vernissage ravintolasta Ambassador Hotellissa on näköala Iisakin kirkkoon ja Amiraliteettiin.
Bellevue Brasseriesta Kempinski Hotellissa on näkymä Eremitaasiin.
Terrassa ravintolasta on näköala Kazanin jumaläidin kirkkoon.
Dom Knigin toisen kerroksen kahvilasta on myös hyvät näkymät.
Tässä viator.com tarjontaa ruoka- ja viiniretkistä.


Pietari juomat

Venäläiset juovat paljon. He juovat muun muassa mineraalivesiä, teetä, kuohuviiniä, olutta ja votkaa. Kraanavettä Pietarissa ei pidetä turvallisena juomana.

Venäjällä tee on perinteisesti suositumpaa kuin kahvi.
Lisää teen juonnista.

Neuvostoliittoa ei enää ole mutta Sovetskoe Shampanskoe on yhä olemassa.

Votka on edelleen suosittu nautintoaine. Vikipedia votkasta. Venäläiset votkat. Kalashnikov votka. Wikipedian luettelo votkista.

Ohjeet miten venäläistä votkaa juodaan. Oppitunti votkan juomisessa. Video aiheesta votkaa ja kaviaaria. Venäläisistä juomatavoista.

Votkan historiaa. Votka 1800- luvulla.

Miten juoda votkaa ja pysyä selvänä. How to avoid hangover. Alkoholin kulutuslukuja Venäjällä.

Kansa ei ole vaihtanut votkaa olueen vaan alkanut juoda votkan kanssa myös olutta. Tietoa venäläisistä olutmerkeistä: Baltika olut. Ivan Taranov olut. Stepan Raxin olut. Tinkoff olut. Sab Miller olut. Heineken olut.

Pub-ryömintä perjantaisin Pietarissa.


Pietari ostokset

Ostoksilla käynti Pietarissa on dramaattisesti muuttunut neuvostoajoista. Käytännössä lähes kaikkia maailmanmerkkejä, mukaan lukien korkeamman hintaluokan luksus merkit, on kaupoissa tarjolla.

Osoitteessa Nevski Prospekt 35 on suuri Gostini Dvor tavaratalo. Sen omat sivut ovat ainoastaan venäjän kielellä.
Huippu ostoskaarikäytävä Grand Palace on osoitteessa Nevski Prospekt 44/ Italianskaja ulitsa15.
Historiallinen kaarikäytävä ostoksien teko varten kauppatalo Passage on Nevski Prospekt 48:ssa. Wikipedian sivu. Keskuksen omat sivut paikasta.
Luettelo Pietarin ostoskeskusksista.

Uuden ajan haittapuoli on se, että on vaikeampaa löytää halpaa tavaraa matkamuistoiksi. Votka ja kuohuviini on yhä hintansa arvoista. Savukkeet ovat melko halpoja mutta joskus voi maku tuntua tutussakin merkissä erilaiselta. CD-levyt ovat halpoja, samoin taidekirjat, esim. hunaja ja vanhat palapelit. Jotkut shoppailevat kenkiä. Tietysti aina on mahdollista ostaa perinteisiä Maatuska nukkeja tai muita perinteisiä käsitöitä.

Joitain ideoita perinteiden puolelta matkamuistoiksi.
Luettelo matkamuistoja myyvistä kaupoista.
Kaupungin toreja.
Luettelo Pietarin vanhojen tavaroiden kaupoista.
Mielipiteitä kaupungin ostos mahdollisuuksista.


Pietari urheilu

Venäläiset ovat innokkaita penkkiurheilijoita ja itsekin mielellään urheilevat. Pietarissa on paljon urheilumahdollisuuksia ja paljon urheiljoita.
Jalkapallo, jääkiekko ja kaunoluistelu ovat ovat katsotuimpia urheilulajeja.

Kaupungin jalkapallojoukkue on Zenit St. Petersburg. Seura on voittanut Venäjän cupin vuonna 2010.
Myös joitain Euroopan Liigan pelejä pelataan Pietarissa.

Jääkiekko on erittäin suosittua. Pietarin joukkue on nimeltään SKA Jääkiekkoklubi. Kontinental liigassa pelataan venäjän ja Gagarin Cupin mestaruudesta.

Eniten harrastettujen lajien joukkoon kuuluu myös koripallo. Lisäksi suosittuja urheiluharrastuksia on käsipallo, painonnosto, voimistelu, nyrkkeily, paini, taistelulajit lentopallo ja hiihto.

Kaupungin ylpeyden aihe on ilmeisesti maailman vanhin jahtiklubi, Neva Jahtiklubi. Ratsastuksella ja shakilla on myös pitkät perinteet.

Pietarin avoin tennisturnaus on vuoden huipputapahtuma tenniksen harrastajille.

Jos on pidempään käymässä Pietarissa niin saattaa kaivata toimintaa ulkoilmassa. Venäjällä on hyvä mahdollisuudet retkeilyyn, samoiluun ja matkailuun luonnossa.
Myös kaupungissa on mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin.


Pietari uutiset

Pietarissa on monia venäjänkielisiä sanoma- ja aikakausilehtiä. Englanninkielisiä sanomalehtiä on vain kaksi. The St. Petersburg Times ja Neva News.

Internetissä on enemmän vaihtoehtoja muun kuin venäjänkieleisistä uutisista. Pietarin uutisia netissä. Lisää uutisia. The Moscow Timesin Pietarin uutisosio.

Tutustu myös Pietari.net.
Tutustu myös Sankt-Peterburg.com.
Tutustu myös Kipu.net.

Tutustu myös Flunssa.net.